Betere Uitstraling

Word sneller gevonden

Vandaag de dag zijn er honderden bedrijven. Hoe zorg je ervoor dat klanten toch naar jou komen? Wat maakt dat mensen voor jouw product of service kiezen boven dat van alle andere partijen? Veel heeft te maken met je uitstraling! Of je nu een start-up bent of een volgroeid bedrijf je moet altijd gaan voor een betere uitstraling. Die begint echter bij een goede (digitale) strategie.

Ik wil praten over mijn digitale strategie

Maak jouw merk top of mind.

Branding

Als we denken aan sterke merken, denken we aan Nike, Coca Cola, Apple en IKEA. Enkel hun kleuren of enkel nog maar een deuntje van een reclamespot roept al herkenning op. 

Wat hebben deze merken gemeen? Ze hebben elks een duidelijke missie waar specifieke waarden aan verbonden zijn. Vooral Apple heeft haar trouwe fans die keer op keer voor de Apple producten kiezen. Dit zit vervat in hun digitale strategie.

Hoe bouw je zo’n duidelijke merkidentiteit? 

Wat een merk sterk maakt, is de herkenning die het oproept bij consumenten. Het consistent toepassen van je huisstijl, je logo en je tone of voice zorgt ervoor dat mensen je merk visueel en niet-visueel gaan herkennen. Vervolgens leggen zij een emotionele connectie met je merk. Worden ze echt fan van je bedrijf, spreken we van brand ambassadors.

Hoe creër je een duidelijke merkidentiteit?
Zorg dat ze je merk kunnen herkennen.

Een sterk verhaal 

Storytelling

Is het voor iedereen duidelijk waar je bedrijf voor staat, kun je je verhaal naar buiten brengen. Brainstorm in een redactiemeeting met je team over mogelijke relevante content. Vertel je verhaal via de meest relevante kanalen voor jouw bedrijf. Eén plek waar al deze verhalen samenkomen, is je website.

Je website als visitekaartje

Je website is vaak de plek waar mensen voor het eerst met jouw bedrijf in aanraking komen. Daarom is een aantrekkelijke uitstraling met een duidelijke taal hier eens zo belangrijk. 

Maar ook een goed UX design is onmisbaar. Consumenten verwachten zelfs dat bedrijven hen kennen en weten waarnaar zij op zoek zijn. 

Maar je moet nog met andere zaken rekening houden. Converteert je website? Biedt je website een aangename gebruikservaring? En heeft je website een gebruiksvriendelijk CMS? Optimaliseer je website maximaal om er zo veel mogelijk uit te halen en ook zo draag je bij aan een betere uitstraling.

Je website is jouw online visitekaartjes.

Het belang van een stabiele Digitale Strategie.

Het merendeel van de consumenten en bedrijven is bijna continu online. Waar jouw doelgroep het meeste tijd doorbrengt, is voor jou de ideale plek om hen te benaderen en te observeren. Wij helpen bedrijven hun digitale mogelijkheden ontdekken, door samen een online marketing strategie uit te tekenen die zowel op korte als op lange termijn de gewenste successen boekt.

Naast nieuwe perspectieven brengt een uitgebreide merkstrategie ook duidelijkheid door alle neuzen in dezelfde richting te zetten. Is er onenigheid over iets? Dan kan je steeds terugvallen op de strategie die je met je team hebt afgeklopt. Ook als er een nieuw teamlid bijkomt, is de manier van aanpak meteen duidelijk. Het is de Bijbel van jouw bedrijf, de handleiding die consequent wordt toegepast. 

Hoe maak je een online strategisch plan?
betere uitstraling

Waarom is een online marketing strategie belangrijk?

Waarom kopen klanten bij jouw bedrijf?

Je wil mensen aantrekken, hen overtuigen en omvormen tot klanten. Maar waarom kiezen mensen net voor jouw product of service en niet voor dat van je concurrenten? Mensen maken emotionele connecties met wat ze kopen. Een duidelijke merkidentiteit maakt het voor je klanten makkelijker om zich met jouw merk te vereenzelvigen en trekt zo dus de mensen aan die in jouw verhaal passen.

Wat is een online marketing strategie?

Achter elke sterke merkidentiteit schuilt een online strategie. Deze gaat verder dan enkel een mooie website of Facebook pagina. Het is een doordacht proces waar je rekening houdt met verschillende aspecten. Volgens Hubspot is een online marketing strategie de reeks acties die je helpen je bedrijfsdoelstellingen te bereiken via zorgvuldig geselecteerde online marketingkanalen.”

Bespreek jouw online strategie met ons 
Maak een connectie met je klanten.

En nu, aan de slag!

Heb je alle bovenstaande punten doorlopen of herbekeken? Dan heb je alles in huis om een sterk merk te bekomen of verder uit te bouwen. De volgende stap? De uitvoering van je online marketing strategie. Ook daar staan we jou graag bij. Je kunt rekenen op onze veelzijdige expertise in de vertaling van jouw missie naar doelgerichte acties.

Testimonials.

Tegelcentrum

PRiZM_tegelcentrum_Sedco

“Tegelcentrum is een samensmelting van de familiebedrijven Schelfhout, Verhoeven en Eurocaro. Drie tegelcentrums op 3 verschillende locaties. Om aan onze klanten duidelijk te maken dat we 1 grote familie zijn was het implementeren van een gelijke branding dus ook een must. Van een nieuwe website tot de social media kanalen. Samen met PRiZM hebben we alles een make-over gegeven en gezorgd voor een betere uitstraling van Tegelcentrum.“

Relevante blogs over Digitale Strategie.

Heb jij Pinterest voor bedrijven al uitgeprobeerd?

Tools tested: Pinterest voor bedrijven

Moet ik Pinterest toevoegen aan mijn social media kanalen? Dat is een vraag die bedrijven zich vaak stellen. De beste manier om hier achter te komen is natuurlijk door het uitproberen van dit nog tamelijk nieuwe kanaal. Een stap die bedrijven niet altijd durven zetten.Pinterest kent nochtans heel wat voordelen....

PRiZM_website

Wat mag er zeker niet ontbreken op je bedrijfswebsite?

Consumenten willen een snelle, makkelijk navigeerbare en gebruiksvriendelijke bedrijfswebsite. Dit geldt zowel voor de B2B als B2C sector. In slechts enkele klikken willen ze weten wie je bent, wat je doet en wat je voor hen kan betekenen als onderneming.Er zijn dan ook een aantal zaken die bezoekers verwachten dat...

WordPress

WordPress: Zelf Een Website Bouwen

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Je kan met WordPress zelf kwaliteitsvolle websites maken en een eigen webshop lanceren. Zeer handig voor zaakvoerders die graag onafhankelijk zijn van een webdesigner en niet teveel kennis hebben van HTML of CSS. Daarnaast is het zo ontwikkeld om...