Marketing term landingspagina

Landingspagina

Wat is een Landingspagina?

Een landingspagina is een webpagina op je website.  Een bezoeker of klant komt hierop terecht als hij of zij op een advertentie, e-mail of een actieknop heeft geklikt. Het doel van een landingspagina is om de bezoeker een actie te laten ondernemen. Enkele voorbeelden van een actie zijn: een aankoop, inschrijven voor een  nieuwsbrief of een e-book laten downloaden. Dit noemen we in digital marketing termen een conversie.

Hoe begin je eraan en welke boodschap vermelden?

De copy (tekst, video of beelden) die op je landingspagina staat moet overeenkomen en een verder vervolg zijn van de advertentie of e-mail waar de bezoeker op heeft geklikt. Als je bijvoorbeeld in een e-mail vraagt om zich in te schrijven op je nieuwsbrief moet je ervoor zorgen dat er een formulier op je landingspagina staat.

Ten tweede, zorg je best voor eenheid in design (stijl, beeld en kleur) en schrijfstijl (tekst). Vermeld alle informatie die de bezoeker nodig heeft (het product, de prijs, de voorwaarden, etc…).

Je kan kiezen om voor elke campagne/event een nieuwe landingspagina aan te maken die je enkel actief zet tijdens de campagne. Of je kiest ervoor om een standaardpagina aan te maken die je telkens aanpast naargelang je campagne. Onze voorkeur gaat naar het eerste.

Houd het overzichtelijk, zorg ervoor dat de bezoeker zo weinig mogelijk afgeleid kan worden. Gouden tip: teken een customer journey uit voor elke campagne.

Onze maandelijkse digitale update ontvangen?Via de gegevens die jij hier achterlaat zal PRiZM je contacteren en informeren over de veranderingen in de digitale wereld, alsook digitale tips en tricks meegeven. Duid hieronder alvast aan hoe wij jou mogen contacteren:

Wil je geen e-mails meer ontvangen van PRiZM? Klik dan op de uitschrijflink onderaan in 1 van onze e-mails. Wij zullen je dan alvast missen. De privacy policy kan je terugvinden op de website van PRiZM.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.