PRiZMBetere uitstraling WordPress: Zelf Een Website Bouwen
WordPress

WordPress: Zelf Een Website Bouwen

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Je kan met WordPress zelf kwaliteitsvolle websites maken en een eigen webshop lanceren. Zeer handig voor zaakvoerders die graag onafhankelijk zijn van een webdesigner en niet teveel kennis hebben van HTML of CSS. Daarnaast is het zo ontwikkeld om websites SEO-proof te maken en goed te doen scoren in Google wat je bezoekers uiteraard doet toenemen. Maar hoe zitten WordPress websites nu in elkaar en wat met hosting? Domeinnaam? Ontdek het allemaal in deze blog.

WordPress is zoals dus reeds gezegd een platform dat het mogelijk maakt om eigenhandig websites te maken en te beheren. Ook de website waarop u dit bericht leest is gebouwd in WordPress.

Je kan via WordPress eenvoudig pagina’s, nieuws, afbeeldingen, video’s aan je site toevoegen. Het vergt een beetje onderzoek en tijd, maar eens je met de werkwijze en onderstaande tools mee bent is het simpel en eenvoudig werken.

Tools

WordPress bestaat uit drie belangrijke tools: Thema’s, Plug-Ins & Widgets.

  • Thema’s: dit zijn voorafgemaakte designs die jij kunt kiezen die bepalen hoe je website er grafisch en qua vorm uit zal zien. Deze kunnen zowel gratis als betalend zijn. Kies dus hetgeen jij het best vindt passen bij je bedrijf.
  • Plug-Ins: dit zijn allerhande tools die ervoor zorgen dat jouw website beter zal functioneren of gebruiksvriendelijker wordt. Ook deze kunnen gratis of betalend zijn. Een bekende plug-in is Yoast, die waakt over de SEO vriendelijkheid van je site.
  • Widgets: zijn kleine onderdelen die je aan je site toevoegt en die elks een speciale functie hebben. Zo kan je bv. een widget toevoegen aan je footer om daar extra informatie te kunnen geven.

Dit zijn de voornaamste onderdelen waar je een WordPress website mee bouwt. Voor je daaraan begint moet je echter nog enkele zaken in orde brengen:

Account

Zo als gebruikelijk moet je ook bij WordPress een account aanmaken. Dit is echter in geen tijd gebeurd.

Hosting

Je website inrichten zoals je wilt is één ding, je moet er ook voor zorgen dat je website in verbinding staat met het internet, dit noemt men hosting. Bij WordPress heb je voor je hosting de keuze tussen WordPress.Com of WordPress.org.

Kies je voor WordPress.com, dan kan je gratis je website aanmaken en wordt je hosting automatisch voor jou geregeld. De verdere mogelijkheden zijn echter beperkt en het grootste nadeel is mogelijk wel dat je domeinnaam er zo uit zal zien www.jouwgekozennaam.wordpress.com.

Bij WordPress.Org ben je zelf verantwoordelijk voor een hosting en domeinnaam te kiezen en komt er wat meer voorbereiding kijken eer je aan het eigenlijke bouwen kunt beginnen. Een goede hosting provider is Siteground. Wij raden hoe dan ook aan gebruik te maken van WordPress.Org. Je betaalt er jaarlijks wel een bijdrage voor, maar de voordelen die je eruit haalt overstijgen ruimschoots de gratis service van WordPress.com.

Domeinnaam

Een website heeft uiteraard een naam nodig, we noemen dit een domeinnaam. Enkele zaken die je bij het kiezen hiervan in acht moet nemen:

  • De domeinnaam en het onderwerp van je site verschillen best niet teveel: zo maak je goed duidelijk waar je site over gaat en is het ook nog eens goed voor je SEO. Idealiter is je domeinnaam zelfs gelijk aan je bedrijfsnaam.
  • De domeinnaam is best kort: zo onthouden potentiële bezoekers je beter en is het ook rapper ingetypt in Google.
  • Gebruik geen reeds geregistreerde domeinnamen: dit spreekt voor zich. Je kan geen domeinnaam gebruiken die reeds in gebruik is. Eens je een domeinnaam hebt gekozen controleer je dus best de beschikbaarheid, dit kan je hier doen https://www.dnsbelgium.be/nl/homepage

Het moge dus duidelijk zijn waarom WordPress het aangeraden platform is. Het is toegankelijk, handig in gebruik, uitgebreid qua mogelijkheden, goedkoop…Kortom het laat jou als bedrijfseigenaar toe om zonder grote kosten een goed website te maken die goed scoort in Google en jou een sterke marktpositie geeft.

Mocht je dus nog een website nodig hebben? Of je wilt de mogelijkheden ontdekken…ga dan nu aan de slag via https://wordpress.org/

Ons nog nodig?

Wil je toch liever dat PRiZM je website bouwt? Contacteer ons dan vandaag nog voor een gesprek waarin u en uw doelstellingen centraal staan.

Wil je het beste digital marketing advies direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!


Meer weten?

Lees dan zeker ook volgende artikels: